Ότι πρέπει για το Σαββατοκύριακο! Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθούν όλοι… Διαβάστε παρακάτω…
Μερίδες: 8
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
- Σκεύος: γυάλινο σκεύος 20Χ20εκ.
Υλικά για τη στρώση μπισκότου
- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 90 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος
Υλικά για την κρέμα γιαουρτιού
- 800 γρ. γιαούρτι κλασικό
- 4 κ.σ. μέλι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Υλικά για την επικάλυψη
300 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας
χυμό από ½ λεμόνι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη στρώση μπισκότου. Βάζουμε τα μπισκότα σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και τα αλέθουμε.
- Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο αγελάδος σε μικρή κατσαρόλα και το ρίχνουμε στα μπισκότα.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί τριφτό μείγμα.
- Πιέζουμε το μισό μείγμα να εφαρμόσει σε γυάλινο σκεύος (ψυγείου).
- Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι κλασικό και προσθέτουμε το μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το μισό μείγμα γιαουρτιού πάνω στη βάση μπισκότου.
- Από πάνω πασπαλίζουμε με άλλο μισό μείγμα μπισκότου, φροντίζοντας να καλυφθεί η επιφάνειά του.
- Καλύπτουμε με το άλλο μισό μείγμα γιαουρτιού, ισιώνοντας όσο μπορούμε την επιφάνειά του.
- Σε μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το χυμό λεμονιού.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μαρμελάδας πάνω στο γλυκό.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες, πριν το σερβίρουμε.
- Μπορούμε να φυλάμε το γλυκό στην κατάψυξη, καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη, για να είναι πιο σφιχτό και δροσιστικό.