Υλικά για κρέμα:
- 150 ml γάλα
- 80 γρ. μέλι
- 1 αυγό
- 4 ζελατίνες
- 300 γρ. ανθότυρο
- 200 γρ. σαντιγί
- 2 σπόρους καρδάμωμο (όχι κάρδαμο!)
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
Υλικά για βάση:
- 70 γρ. Βούτυρο λιωμένο
- 140 γρ. Μπισκότο Digestive ολικής αλέσεως
- 30 γρ. Κρυσταλλική ζάχαρη
Υλικά για σάλτσα:
- 200 γρ. φρέσκο βύσσινο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 60 ml κόκκινο κρασί
Εκτέλεση για την κρέμα:
- Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για περίπου 30 λεπτά
- Ζεσταίνουμε το γάλα με το καρδάμωμο και τον αστεροειδή γλυκάνισο, προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
- Αφαιρούμε το καρδάμωμο και τον αστεροειδή γλυκάνισο
- Χτυπάμε καλά το αυγό και ενσωματώνουμε με το χλιαρό γάλα
- Προσθέτουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθούν
- Στη συνέχεια, ανακατεύοντας τη σαντιγί, με σύρμα ή μίξερ, προσθέτουμε το ανθότυρο και το μείγμα γάλακτος που έχουμε ετοιμάσει μέχρι να αποκτήσει το μείγμα ενιαία υφή
- Τοποθετούμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Εκτέλεση για την βάση:
- Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Στρώνουμε τη βάση σε μία πιατέλα ή ένα ταψάκι και παγώνουμε για 1 ώρα
Εκτέλεση για το σιρόπι:
- Σοτάρουμε τα βύσσινα με τη ζάχαρη και σβήνουμε με το κρασί
- Σιγοβράζουμε για 1 ½ ώρες περίπου μέχρι να δέσει το σιρόπι και κρυώνουμε καλά στο ψυγείο.