Ένα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε στο ισπανικό MasterChef, καθώς όπως έγινε γνωστό, 44 άτομα έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από τα πιάτα που τους σέρβιραν οι διαγωνιζόμενοι και όχι μόνο, με την παραγωγή φυσικά να απολογείται δημόσια.
Τροφική δηλητηρίαση στο ισπανικό Masterchef
Συγκεκριμένα, οι επίδοξοι σεφ ετοίμασαν το μενού στους 120 εργαζόμενους του ενυδρείου Oceanogràfic στη Βαλένθια με αφορμή την 20η του επέτειο, υπό την καθοδήγηση της Ισπανίδας σεφ Rakel Cernicharo. Για το μενού λοιπόν ετοίμασαν πιάτα με θαλασσινά μεταξύ των οποίων λαβράκι και μύδια, ενώ όσον αφορά το επιδόρπιο επιλέχθηκε ιαπωνικό cheesecake με φύκια.
Ωστόσο, κάτι στις ετοιμασίες των πιάτων αυτών πήγε πολύ λάθος με αποτέλεσμα να αρρωστήσουν όλοι. Μια γυναίκα που βρισκόταν ανάμεσά τους, αποκάλυψε πως υπέφεραν από σοβαρή γαστρεντερίτιδα ενώ μάλιστα ανέφερε πως η ίδια έχασε 5 κιλά σε τρεις ημέρες και οι γιατροί της έκαναν ένεση με για να σταματήσουν οι εμετοί.
Την ίδια στιγμή, η El Pais τόνισε μεταξύ άλλων πως τα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας ήταν εμετοί και διάρροιες, ενώ τα στελέχη της εταιρείας παραγωγής Shine Iberia, εξέφρασαν τη φανερά θλίψη τους για το συμβάν αυτό. Ωστόσο, έσπευσαν να αναφέρουν πως δεν έχει ξανά γίνει κάτι παρόμοιο και πως αυτό είναι το πρώτο περιστατικό εδώ και έντεκα χρόνια που παίζεται το ριάλιτι μαγειρικής.
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Υγείας ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης, προκειμένου να ξεκαθαριστεί όλη η κατάσταση που έσπειρε τον πανικό.